Pe teritoriile izolate ale Scoției, unde au apărut distileriile de whisky, se povestește despre călugării irlandezi care au adus pentru prima dată localnicilor știința procesului de distilare. Una dintre vechile distilerii ale zonei Islay a apărut în 1815, în urma eforturilor depuse de fermierii Donald și Alexander Johnston. Distileria a fost numită Laphroaig, după locul în care se afla, și a rămas în familie pentru următorii 139 de ani.
În prezent, distileria se află în același loc în care a fost ridicată – aproape de lacul Laphroaig, pe insula Islay. Distileria și brand-ul Laphroaig aparțin grupului japonez Suntory.
Whisky-ul de 10 ani este varianta originală, obținută prin metodă inventată de Ian Hunter în urmă cu mai bine de 75 de ani. Pentru acest whisky, malțul de orz este uscat cu fum de turbă. Turba oferă băuturii o aromă intensă, complexă, păstrată atât în timpul producției cât și pe timpul maturării de 10 ani în butoaie din stejar.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Adierea fumului intens de turbă, algele medicinale și nota de dulceață formează prima impresie bună despre acest whisky scoțian, aparent rustic și îndrăzneț.
GUST: O paletă impresionantă de turbă, formată în biomuri seculare, cu vegetație luxuriantă. Dulceața crește în intensitate, la fel și notele de sare marină. Ușor condimentat de cardamom, piper negru și ardei iute.
FINISH: Lung, cu aromă de fum și saramură.
Ţara de Origine | Scotia |
---|---|
Tip ambalaj | Cutie |
Vechimea | 10 ani |
Brand | Laphroaig |
Ingrediente | Apa, alcool distilat din cereale. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Litraj | 0,7L |
Alcool | 40.0% |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.